ua en ru

У Польщі висунули звинувачення російському шпигуну

У Польщі висунули звинувачення російському шпигуну Фото: ГРУ РФ (YouTube.com/RT)

Йому загрожує до 10 років в'язниці

Генеральна прокуратура Польщі висунула звинувачення у справі про співпрацю екс-співробітника Міністерства економіки країни з військовою розвідкою Російської Федерації (РФ). Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Повідомляється, що Марек В. звинувачений в участі у 2014-2016 роках у діяльності російської військової розвідки ГРУ проти Республіки Польща.

"У рамках шпигунської діяльності обвинувачений передавав дані, отримані завдяки роботі в Міністерстві економіки", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за таке правопорушення обвинувачений може отримати від 1 до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг привітав заяву влади Великобританії про те, що є достатні докази для пред'явлення звинувачень двом громадянам Росії "по справі Скрипалів".

Зазначимо, що Великобритания попросила про терміновому засіданні Ради безпеки ООН з-за нових даних щодо отруєння в Солсбері.

Додамо, що 5 вересня, у Великобританії звинуватили двох громадян РФ в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Сліди отруйної речовини класу "Новачок" знайдені в готельному номері, де зупинялися підозрювані Олександр Петров і Руслан Боширов.

Пізніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії працюють у Головному розвідувальному управлінні Міноборони Росії. За словами Мей, операція по отруєнню Скрипалів ймовірно була схвалена не тільки в ГРУ, але і високопоставленими особами в Росії.