ua en ru

Столтенберг привітав нові дані про підозрюваних у "справі Скрипалів"

Столтенберг привітав нові дані про підозрюваних у "справі Скрипалів" Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

Глава НАТО заявив, що Альянс солідарний з Британією

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг привітав заяву влади Великобританії про те, що є достатні докази для пред'явлення звинувачень двом громадянам Росії "по справі Скрипалів". Про це він написав у своєму Twitter.

"Я вітаю сьогоднішню заяву Великобританії про наявність доказів для пред'явлення звинувачень двом російським громадянам за напад в Солсбері. НАТО засуджує напад і виступає в солідарності з Великобританією", - заявив він.

Столтенберг привітав нові дані про підозрюваних у "справі Скрипалів"

Нагадаємо, сьогодні, 5 вересня, у Великобританії звинуватили двох громадян РФ в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Сліди отруйної речовини класу "Новачок" знайдені в готельному номері, де зупинялися підозрювані Олександр Петров і Руслан Боширов.

Пізніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії працюють у Головному розвідувальному управлінні Міноборони Росії. За словами Мей, операція по отруєнню Скрипалів ймовірно була схвалена не тільки в ГРУ, але і високопоставленими особами в Росії.

Також поліція оприлюднила серію фотографій з камер відеоспостереження з двома росіянами, яких звинувачують в отруєнні. Зокрема, записи камер відеоспостереження дали можливість відстежити маршрут пересування Петрова і Боширова 3 і 4 березня.

Зазначимо, що Великобритания попросила про терміновому засіданні Ради безпеки ООН з-за нових даних щодо отруєння в Солсбері.