ua en ru

У Польщі перепоховали останки Качинського і його дружини

У Польщі перепоховали останки Качинського і його дружини Фото: труни з тілами Качиньських були поміщені в новий саркофаг з мармуру

Ексгумація Качиньських була першою з 83 запланованих в рамках повторного розслідування причин Смоленської трагедії

У п'ятницю, 18 листопада, у Вавельському в Кракові перепоховали останки президента Леха Качиньського і його дружини Марії. Про це повідомив польський телеканал TVN24.

Як повідомив телеканал, ексгумація їх тіл була проведена 15 листопада в рамках повторного розслідування прокуратурою Польщі причин Смоленської трагедії в Росії.

Церемонія перепоховання була закритою. У ній взяли участь президент Польщі Анджей Дуда, голова уряду Беата Шидло, а також родичі загиблих. Церемонія супроводжувалася богослужінням. Труни з тілами Леха і Марії Качиньських були поміщені в новий саркофаг з мармуру. На ньому викарбувані імена загиблих, їх дати народження та смерті, а також хрест і герб Польщі.

Ексгумація Леха і Марії Качиньських була першою з 83 запланованих в рамках повторного розслідування прокуратурою Польщі причин Смоленської трагедії в Росії. Ексгумація тіл жертв повинна допомогти встановити причини смерті, підтвердити їх особистості і відповісти на питання слідства.

Нагадаємо, родичі жертв катастрофи під Смоленськом просять владу Польщі відмовитися від ексгумації.