ua en ru

У Польщі відреагували на позов Єврокомісії до суду ЄС

У Польщі відреагували на позов Єврокомісії до суду ЄС Фото: Станіслав Карчевський (senat.gov.pl)

У польського уряду є "сильні юридичні аргументи"

Спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський впевнений, що суд ЄС відхилить позов Єврокомісії проти його країни. Про це повідомляє Dziennik Gazeta Prawna.

За його словами, рішення Єврокомісії не стало несподіванкою.

"Я переконаний, що скарга Єврокомісії в суд ЄС буде відхилена; у польського уряду є дуже сильні юридичні аргументи", - сказав він.

"Що ми будемо робити? Я політик, а не футуролог, не знаю, що ми зробимо. Ми завжди виконували всі вироки. Польща є лідером, якщо мова йде про виконання рішень суду ЄС. Побачимо", - додав Карчевський.

Нагадаємо, Єврокомісія подала позов проти Польщі через судову реформу. Єврокомісія вважає судову реформу Польщі як порушення законодавства Євросоюзу. Зокрема, Варшаву звинувачують у "підриві принципу незалежності судових органів".

Додамо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Польщу виключили з Європейської мережі рад з питань судової влади. Зазначимо, Брюссель почав санкционную процедуру проти Варшави у зв'язку з "системними погрозами" верховенства права. Така процедура може призвести до тимчасового позбавлення держави права голосу в ЄС.