ua en ru

У Польщі пояснили суть закону про ІНП

У Польщі пояснили суть закону про ІНП Фото: Бартош Ціхоцький (facebook.com/radiopolsha)

Уряд Польщі намагається розвіяти сумніви щодо закону

Віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький веде переговори з представниками єврейських громад з приводу оновленого закону про Інститут національної пам'яті (ІНП). Про це повідомляє "Польське радіо".

За словами прес-секретаря польського уряду Джоани Копцинської, Ціхоцький намагається розвіяти сумніви щодо записів документа.

"Міністр, зокрема, пояснює, що закон не обмежує свободу слова, можливості проведення наукових досліджень або культурних заходів", - розповіла вона.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда підтримує прийняті поправки в закон про ІНП, однак заявляє, що момент прийняття закону був обраний зовсім невдало. Глава польської держави вважає, що закон про ІНП є турботою про національні інтереси країни.

Як відомо, у Польщі 1 березня вступив в силу закон про Інститут національної пам'яті. Закон криміналізує звинувачення польського народу у злочинах, скоєних нацистською Німеччиною.

Зазначимо, що Дуда підписав закон в лютому. Після цього він відправив його в Конституційний суд для розгляду. Польські офіційні особи заявили, що ніяких кримінальних звинувачень не буде пред'явлено до тих пір, поки суд не винесе своє рішення. Винесення рішення Конституційного суду очікується через кілька тижнів.