ua en ru

У Польщі намалювали плакат, на якому до країни приєднали Львів

У Польщі намалювали плакат, на якому до країни приєднали Львів Фото: Андрій Садовий

Садовий викликав на розмову польського генконсула

У Польщі намалювали рекламний плакат, на якому Львів зображений як частина польської держави. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У зв'язку з цим міський голова Андрій Садовий запросив Генерального консула Польщі на розмову про плакат.

"Запросив Генерального консула Республіки Польща у Львові для з'ясування офіційної позиції Варшави щодо цього неподобства. На жаль, серед партнерів акції, які помістили на своїх рекламних матеріалах Львів і Вільнюс до Польщі, і мерія Варшави, і банк PKO BP, який працює в Україні, і глибоко шанована мною Gazeta Wyborcza. Як би відреагували поляки, якби німці бігали свої марафони з картами III Рейху, включаючи Вроцлав і Щецін? Може нам в підручниках з географії включати лемківські землі до Сана? Організатори марафону у Варшаві вчинили або нехитро, або з чіткою провокаційною метою. Дружба дружбою, але таке пропускати категорично не можна. Дуже сподіваюся, що на рівні МЗС буде хоч якась реакція", - заявив Садовий.

Фото: рекламний плакат

Нагадаємо, французьке видавництво Larousse надрукувало соціально-економічний атлас світу на 2016 р, в якому півострів Крим позначений частиною Росії.