ua en ru

У Польщі бояться не культу Бандери, а помилкового уявлення історії, - історик

У Польщі бояться не культу Бандери, а помилкового уявлення історії, - історик Фото: пам'ятник Степану Бандері

На думку історика, питання, кого в Україні вважати героями, не може стосуватися лише України

У Польщі бояться не культу Степана Бандери, а помилкового уявлення конфлікту між українцями і поляками в ході Другої світової війни. Про це заявив польський історик і публіцист Лукаш Адамський, передає Lb.ua.

"Польські політики, експерти, такі як я, бояться навіть не культу Бандери, а вкорінення в українському історичному свідомості помилкового уявлення про перебіг українсько-польського конфлікту під час Другої світової війни", - заявив Адамський.

Також, на думку Адамського, питання, кого в Україні вважати героями, не може стосуватися лише України.

"По-перше, ця історія була загальною, і вона завжди стосується поляків, росіян, євреїв, українців. А по-друге, тому що Україна не живе сама по собі, вона живе в зовнішньому середовищі. Зараз, коли Україна бореться з російською агресією, у неї дуже слабка позиція і тим більше потребує союзників. І виникає питання: українська політика пам'яті полегшує підтримку України з боку польських політиків або, навпаки, спонукає не втручатися", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Український історик і публіцист Олександр Зінченко заявив, що в Україні не існує культу Степана Бандери.