ua en ru

Польща заявляє про відсутність збоїв поставок газу через Україну

Польща заявляє про відсутність збоїв поставок газу через Україну Фото: прапори України і Польщі (poland.gov.pl)

Польща задоволена виконанням Україною всіх взятих зобов'язань

Україна повністю виконує всі свої транзитні зобов'язання по відношенню до договорів про постачання російського газу до Польщі. Про це заявив голова правління польської нафтогазової компанії PGNiG Петро Возняк, передає Polsat News.

Зокрема, за його словами, під час відстеження обсягу газу, який надходить транзитом до Польщі не було помічено ніяких збоїв.

"Ми стежимо за обсягами газу, які транзитом надходять до Польщі з Росії через територію України. Ми не помітили ніяких аномалій, газ поставляється нормально", - підкреслив Возняк.

Голова правління польської компанії уточнив, що PGNiG підписала з Україною короткостроковий контракт на поставку до кінця березня незначних обсягів газу, але в Польщі достатньо газу і для власних потреб, і для постачання України.

"Ми готові постачати більше газу, і ми це декларували українським партнерам ... Ми знаходимося в постійному контакті з українською стороною і в разі потреби подавати їм руку, тобто продавати газ", - заявив Возняк.

Він поінформував, що зараз польські сховища заповнені на 46-47%, тобто запаси, складають 1,380 млрд кубометрів газу.

"В Україні проблема вирішиться, коли спадуть морози, оскільки запаси газу там теж досить значні, як за українськими мірками, навіть у порівнянні з минулим роком. Коли пройдуть морози, пройде і загроза", - констатував Возняк.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, станом на ранок суботи українська газотранспортна система повністю збалансована і працює в штатному режимі.

Зокрема, повідомляється, що зараз падіння тиску в магістральну систему газопроводів, що виникло через недотримання Газпромом контракту як на поставку, так і транзит газу по території України, повністю зупинено завдяки збільшенню обсягів імпорту газу з європейського напрямку.