ua en ru

Польща та Україна розробляють Карпатську стратегію

Польща та Україна розробляють Карпатську стратегію Ілюстративне фото: прапори України і Польщі (poland.gov.pl)

Вже готова концепція Карпатської макрорегіональної стратегії

Концепція Карпатської макрорегіональної стратегії готова. Про це заявив у середу, 18 квітня, у воєводстві Свіноусті міністр інвестицій і розвитку Польщі Єжи Квецинський, передає "Польське радіо".

Він висловив також надію, ще в цьому році документ надійде до Європейської ради.

"Карпатська стратегія поки формально не опрацьована. Однак ми маємо готову концепцію цієї стратегії, є план і початкова пропозиція тексту цієї стратегії, розробленої спільно з іншими країнами, зокрема з партнерами з України... Ми хочемо, щоб всі карпатські країни були впевнені в тому, що це хороша ідея. В цьому році ми хочемо офіційно відправити цю пропозицію в Європейську раду, щоб почати роботу над стратегією", - зазначив польський міністр.

За його словами, "така стратегія дозволяє розвивати дуже конкретну програму, а також економічні плани і вишукувати кошти на реалізацію цих планів в інших місцях".

Міністр зазначив, що Карпатська стратегія буде спиратися на комунікаційну доступність, збереження культурної спадщини, економіку і збільшення конкуренції, а також співробітництво, особливо між вищими навчальними закладами.

Нагадаємо, раніше голова Верховної ради України Андрій Парубій з маршалом Сейму Польщі Мареком Кухцинским домовилися реалізувати кілька інфраструктурних проектів між Україною та Польщею, щоб дати приклад більш тісної співпраці.