ua en ru

У Польщі змінили правила виплати пільг на українських біженців

У Польщі змінили правила виплати пільг на українських біженців Фото: у Польщі змінили правила виплати пільг на українських біженців (Getty Images)

З 1 липня уряд Польщі змінив правила виплат допомоги на українських біженців. Розмір допомоги становив 40 злотих на добу.

Про це заявив заступник глави МВС Польщі та уповноважений уряду у справах біженців Павло Шефернакер, повідомляти РБК-Україна з посиланням на Gazeta Prawna.

Виплати для сімей, які приймають біженців, припинилися відсьогодні, якщо українці знаходяться в країні понад 120 днів. Разом з тим допомогу надаватимуть сім'ям тих, хто перебуває у Польщі не більше 4 місяців.

"Ми переконані, що багато людей в Польщі здатні стати незалежними і адаптуватися", - заявив він, додавши, що будуть і винятки.

За його словами, виплати будуть продовжені. Зокрема, людям з обмеженими можливостями, вагітним жінкам та багатодітним сім'ям.

"Ми виплачуємо величезні соціальну допомогу - від 300 злотих для кожного до 500 злотих на кожну дитину та інших осіб, які потребують соціальних виплат. Також ми бачимо, що багато українців шукають роботу і знаходять її. Ми хочемо стимулювати інших бути активними. Чотири місяці повного захисту - це, на нашу думку, достатній час для адаптації в країні", - підкреслив Шефернакер.