ua en ru

Польща отримала згоду НАТО на розміщення контингенту на своїй території

Польща отримала згоду НАТО на розміщення контингенту на своїй території Фото: заступник міністра оборони Польщі Томаш Шатковський

Війська альянсу будуть розміщені поблизу міста Сувалки на кордоні з Литвою

Влада Польщі розраховують, що на саміті НАТО у Варшаві буде офіційно оголошено про передовий розміщення військового контингенту альянсу на ротаційній основі в північно-східній частині країни. Про це пише видання The Wall Street Journal.

Польські власті вважають, що цей район буде особливо вразливим в разі військового конфлікту з Росією.


Заступник міністра оборони Польщі Томаш Шатковський повідомив, що його країна зробила пропозицію і в НАТО дали попередню згоду на розміщення військ альянсу на ротаційній основі поблизу міста Сувалки на кордоні з Литвою. Зазначений контингент, імовірно, буде розгорнуто на початку наступного року.

Шатковський розраховує, що після саміту НАТО змінить "методи оборони східного флангу". Разом з тим заступник міністра оборони визнав, що і пропоновані польською стороною заходи не означатимуть "створення бетонної стіни" для захисту від Росії на цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше польські прикордонники посилили контроль на кордоні з Росією у зв'язку з наближенням саміту НАТО (8-9 липня).