ua en ru

Польща підтвердила спрощення оформлення шенгенських віз громадянам України за квитками на Євро-2012, - Дикусаров

Польща підтвердила запровадження на період Євро-2012 спрощеної процедури оформлення шенгенських віз українським громадянам на підставі квитків на футбольні матчі. Про це під час брифінгу повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"3-4 жовтня у Варшаві відбувся семінар з питань взаємодії консульських служб всіх держав-членів ЄС під час проведення масових спортивних заходів на прикладі Євро-2012... Польська сторона підтвердила запровадження на період Євро-2012 спрощеної процедури оформлення шенгенських віз українським громадянам на підставі квитків на футбольні матчі. У цьому контексті, беручи до уваги відповідні норми візового кодексу ЄС... домовлено провести відповідну інформаційну кампанію в Україні із заохоченням власників таких квитків заздалегідь, починаючи з березня 2012 р., звертатися до консульських установ республіки Польща в Україні за оформленням візи", - сказав Дикусаров.
Крім того, за його словами, в рамках семінару також відбулися перезентації заходів, що вживаються обома країнами-господарями Євро-2012 на законодавчому, безпековому, логістичному та інших рівнях, спрямованих на забезпечення успішного проведення чемпіонату. За підсумками зустрічі польська сторона у контексті свого нинішнього головування в Раді ЄС та Єврокомісії, вийшла з ініціативою щодо запозичення всіма країнами ЄС позитивного польсько-українського досвіду з забезпечення майбутніх широкомасштабних спортивних заходів.
На уточнююче запитання кореспондента РБК-Україна, чи може бути розширений список осіб, які зможуть користуватися спрощеним візовим режимом на час Євро-2012 для відвідання республіки Польща, Дискусаров відповів, що робота така ведеться, але наразі відома інформація тільки щодо власників квитків на матчі Євро-2012 у Польщі.
Нагадаємо, в серпні 2011 р. стало відомо, що Польща планує оформляти візи для українських уболівальників на Євро-2012 на підставі квитків на футбольні матчі. Термін дії візи буде визначатися в залежності від типу квитків (за кількістю матчів).