ua en ru

Польща підтримала "веймарський формат" переговорів по врегулюванню ситуації в Україні

Польща підтримала "веймарський формат" переговорів по врегулюванню ситуації в Україні.

Польща підтримала "веймарський формат" переговорів по врегулюванню ситуації в Україні. Про це заявив польський міністр закордонних справ Гжегож Схетина у ході розмови в Берліні зі своїм німецьким колегою, міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, передає "Польське радіо".

"Безперечно, польсько-німецький погляд є загальним: і оцінка ситуації, і політика щодо санкцій. Все залежить від участі французької сторони, тоді ми знову зможемо говорити про хорошій формі Веймарського трикутника, що він знову живе і має вплив на європейську політику", - сказав Схетина.

Штайнмаєр, який вчора розмовляв в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним, заявив, що зараз дуже далеко до вирішення конфлікту на сході України.

"Але, незважаючи на те, і це наше спільне думку, ми повинні надалі працювати над можливостями врегулювання конфлікту. Так, щоб спіраль насильства не розкрутилася до такої міри, що ми знову будемо змушені відчувати велику військову конфронтацію", - сказав Штайнмаєр.

Нагадаємо, раніше Штайнмайер підтримав ідею приєднання Польщі до переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі у так званому форматі Веймарський.