ua en ru

Польща планує побудувати власний газопровід в Балтійському морі

Польща планує побудувати власний газопровід в Балтійському морі Фото: польський енергетичний концерн PGNiG (wikimedia.org)

Проект Baltic Pipe буде вести від польського узбережжя в Данію

Польща планує сама прокласти газопровід по дну Балтійського моря. Про це повідомляє в середу, 14 лютого, газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Зазначено, що проект Baltic Pipe буде вести від польського узбережжя в Данію і дасть можливість державній польській газотранспортній компанії Gaz-System підключитися до норвезької мережі газопроводів

Відзначимо, що в кінці 2017 року польський енергетичний концерн PGNiG зарезервував потужності цього газопроводу на 15 років. Гілка газопроводу пропускною здатністю 10 млрд кубометрів на рік і вартістю 2 млрд доларів повинна вступити в дію в 2022 році.

Нагадаємо, в кінці січня Німеччина видала дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у своїх територіальних водах. При цьому Польща закликала США поширити санкції проти Росії на "Північний потік-2".

Раніше в компанії-підрядника будівництва підводної частини газопроводу Allseas Едвард Хеєрема повідомив, що негативне ставлення Данії до прокладання газопроводу "Північний потік-2" через її територіальні води не призведе до зупинки будівництва.

Також варто відзначити, що в польському місті Перемишль, який розташований недалеко від кордону з Україною, на глибині більше 2 тисяч метрів під землею знайдені нові поклади газу.