ua en ru

Польща відповіла на майбутні санкції Європейської комісії

Польща відповіла на майбутні санкції Європейської комісії Фото: сенат Польщі (commons.wikimedia.org)

У МЗС Польщі обіцяли докладно викласти позицію з приводу претензій ЄК

У Польщі висловили готовність дати відповідь на запуск Європейською комісією процедури введення санкцій. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ країни.

Як наголошується, польським законодавством встановлено віковий поріг, за яким судді повинні піти у відставку. У МЗС Польщі заявили, що суддя повинен піти зі свого поста, коли йому виповниться 67 років.

"Ми стверджуємо, що роль голів судів у судовій системі Польщі має переважно адміністративний характер, у той час як їх дії не впливають на правовий статус сторін. Спеціальними справами займаються судді, які і приймають важливі процесуальні рішення. Більше того, усі процесуальні гарантії та засоби правового захисту продовжують залишатися в силі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у МЗС підкреслили, що соціальна політика і рішення стосовно роботи судових органів залишаються в компетенції держав-членів Європейського союзу. Міністерство закордонних справ заявило, що позиція Польщі щодо претензій Єврокомісії буде докладно викладена.

Зазначимо, Європейська комісія запустила санкционную процедуру у відношенні Польщі в суботу, 29 липня, через судову реформу в країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія розпочала процедуру введення санкцій відносно Польщі через судову реформу, яка, на думку ЄК, підірве незалежність загальних судів країни.