ua en ru

Польща відкрита до діалогу про закон про національну пам'ять

Польща відкрита до діалогу про закон про національну пам'ять Фото: Інститут національної пам'яті в Польщі (wikimedia.org)

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький вже почав проводити "великий діалог"

Керівництво Польщі відкрито до діалогу з Ізраїлем та Сполученими Штатами про закон про Iнститут національної пам'яті. Про це заявив голова Постійного комітету Ради міністрів Яцек Сасін, пише "Польське Радіо".

"Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький вже почав проводити "великий діалог" ", - сказав Яцек Сасін.

Він провів діалог з прем'єр-міністром Ізраїлю, а також пояснював польську позицію з приводу закону про Інститут національної пам'яті закордонним журналістам.

"Прем'єр-міністр створив історично-юридичну групу, яка повинна почати діалог з ізраїльською стороною. Ми робимо все, що в наших силах і всі найважливіші особи у польській державі задіяні в поясненнях цієї справи. Сподіваємося на добру волю наших партнерів в Ізраїлі і США; що вони захочуть слухати наші аргументи, а не розпалювати конфлікт, який не має ніякого сенсу і реальних підстав", - повідомив голова Постійного комітету Ради міністрів.

Нагадаємо, прем'єр Польщі пояснив прийняття скандального закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає кримінальну відповідальність за так звану "бандерівську ідеологію".