ua en ru

Польща відмовилася від планів зображати Львів у нових паспортах

Польща відмовилася від планів зображати Львів у нових паспортах Фото: Маріуш Блащак (mswia.gov.pl)

Польська влада не буде зображувати львівський Меморіал орлят в паспортах

Республіка Польща відмовилася від планів зображати Львів в дизайні нових паспортів країни. Про це повідомляє Onet.pl.

"Польща не буде зображувати в нових паспортах Меморіал орлят у Львові і Святі ворота в Вільнюсі після відповідних протестів України і Литви", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, глава Міністерства закордонних справ Польщі Маріуш Блащак прийняв рішення замінити дані зображення іншими.

"Після розгляду зауважень, що надійшли до міністерства, і рекомендацій експертів з питань, що викликали суперечки, я прийняв наступне рішення: якщо мова йде про Меморіал орлят у Львові, то замість нього була представлена ​​фігура Антося Петрікевіча", - заявив Блащак.

За його словами, Петрікевіч був наймолодшим кавалером ордена Virtuti Militari, і в віці 13 років разом з іншими львівськими орлятами боровся за незалежність Польщі.

Крім того, замість зображення Святих воріт у Вільнюсі в польському паспорті повинна з'явитися напис з гробниці Марії Пілсудського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що послу Польщі в Україні Яну Пєкло вручили ноту протесту в зв'язку з наміром Польщі розмістити в паспортах зображення польських військових поховань на території Личаківського цвинтаря (Львів).