ua en ru

Польща засуджує обстріл Авдіївки і закликає Росію вивести війська з Донбасу

Польща засуджує обстріл Авдіївки і закликає Росію вивести війська з Донбасу Фото: Польща засуджує обстріл Авдіївки

У Польщі стурбовані загостренням ситуації в зоні АТО з вини проросійських бойовиків

Міністерство закордонних справ Польщі висловлює свою глибоку стурбованість у зв'язку з різким погіршенням гуманітарної ситуації в зоні конфлікту в Донбасі, викликаного агресивними діями проросійських бойовиків в районі міста Авдіївка Донецької області. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства закордонних справ Польщі.

"Недавні події в черговий раз ясно вказують на необхідність дотримання обома сторонами зобов'язань, які були прийняті в Мінську. В першу чергу необхідно виконання зобов'язань Росією. Ми закликаємо Росію припинити операції з участю військових і вивести з території України військову техніку і військовий персонал. Ми закликаємо російську сторону забезпечити повну свободу дій Спеціальної місії спостереження ОБСЄ", - заявляє польська сторона.

У МЗС Польщі повідомляють, що незважаючи на неодноразові обіцянки припинення вогню, спостерігається ескалація бойових дій, яка забрала життя за останній тиждень, принаймні 16 українських солдатів. В результаті застосування важкої зброї, були знищені важливі елементи інфраструктури, в результаті чого страждає місцеве цивільне населення.

Нагадаємо, Польща планує подати позов на РФ в Міжнародний суд ООН у справі про смоленську катастрофу.