ua en ru

Польща зупиненням прикордонного руху з РФ розраховує уникнути провокацій

Польща зупиненням прикордонного руху з РФ розраховує уникнути провокацій Фото: Маріуш Блащак

У Польщі пояснили, чому не відновлюють місцевий прикордонний рух із Калінінградською областю

Міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Блащак пояснює призупинення місцевого прикордонного руху з Калінінградською областю міркуваннями безпеки. Про це повідомляє Польське радіо.

Зокрема, у зв’язку з цим польський міністр згадав про ситуацію на сході України та інцидент із пам’ятником генералові Івану Черняховському в Пєнєнжні.

Блащак зауважив, що НАТО не без причини вирішило вислати американських вояків до Польщі. Також він нагадав про російсько-український конфлікт на Донбасі. Окрім цього, міністр звернув увагу на зміни на посаді губернатора Калінінградської області. Тепер, за повідомленням ЗМІ, область очолює колишній охоронець президента РФ Володимира Путіна.


На думку Блащака, закриття кордону зробить неможливою організацію різноманітних провокацій. Як приклад, він подав справу відновлення без дозволу пам’ятника генералові Івану Черняховському в Пєнєнжні.

Польський міністр додав, що на тему користей, які приносить Польщі місцевий прикордонний рух із Росією, з’явилося чимало міфів. Водночас, за даними 2015 року, поляки витратили в Калінінградській області 400 мільйонів злотих, тоді як росіяни в Польщі - 280 мільйонів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Польща не відновила місцевого прикордонного руху з Росією.