ua en ru

Польща офіційно не підтверджує заборону на в'їзд В'ятровичу, - Клімкін

Польща офіційно не підтверджує заборону на в'їзд В'ятровичу, - Клімкін Фото: голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович (РБК-Україна)

Глава МЗС упевнений, що Польща залишиться стратегічним партнером України

Польща офіційно не підтверджує запровадження заборони на в'їзд голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер".

"По-перше, польська сторона нам цього (заборона на в'їзд, - ред.) не підтверджує. Ми намагалися з'ясувати в Міністерстві закордонних справ Польщі", - зазначив Клімкін.

Він також висловив своє розуміння того, що відбувається.

"Польська сторона намагається розглядати примирення як якусь політику. В історичному минулому немає білих і пухнастих і немає когось, кого намагаються намалювати так, як комусь хочеться у Варшаві. Звичайно, є риторика, але ми поступово вийдемо на розуміння - чи буде воно спільним, у цьому я не впевнений", - вважає міністр.

Клімкін наголосив, що відносини з Польщею розвиватимуться і вона залишиться стратегічним партнером України.

"Але ми не можемо визнати, що не може бути поваги до людей. Незважаючи на те, належать вони до того чи іншого історичного бачення. Ми будемо захищати кожного, хто займатиметься примиренням, включаючи Володимира В'ятровича", - заявив він.

Нагадаємо, раніше польські ЗМІ повідомили, що Польща заборонила в'їзд голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу.