ua en ru

Польща забезпечить навчання у 2015 р. близько 50 українських військовослужбовців

Польща забезпечить навчання у 2015 р. близько 50 українських військовослужбовців Міністр оборони Польщі Томаш Семоняк. Фото: Telegraf-EPA

В рамках завдань щодо підвищення боєздатності армії України Польща забезпечить навчання на своїй території близько 50 українських військовослужбовців у 2015 році, повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра оборони країни Томаша Семоняка.

Курси навчання розпочнуться в червні, вересні та жовтні 2015 року.

У лютому 2015 р. радник польського міністра оборони Богуслав Пасек заявив, що Польща має намір направити військових інструкторів для тренування солдатів в Україні. При цьому він пообіцяв, що остаточне рішення буде прийнято в березні.

Однак на початку березня міністр оборони Польщі Томаш Семоняк заявив, що польські інструктори не поїдуть в Україну, а навчання українських військових буде проходити на території Польщі. "Хочу наголосити, що нашою метою не є перебування наших військових в Україні. Наша мета в тому, щоб навчити український молодший командний склад. Я вважаю, що дуже ймовірним варіантом буде їх навчання у Польщі. Наші центри, скажу нескромно, кращі, ніж українські", - зазначив Семоняк.

19 березня стало відомо, що британські військовослужбовці розпочали навчання солдат української армії, що проходить в місті Миколаєві. Там працюють 35 інструкторів, котрі, як очікується, проведуть у країні близько двох місяців. Вони навчатимуть сили, що беруть участь у боях у Східній Україні, медичної допомоги та оборонної тактики, а також нададуть нелетальне обладнання.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Польща розробляє план щодо зміцнення військових частин на сході країни.

Раніше Семоняк назвав брехнею слова Президента Росії Володимира Путіна про підготовку українців у Польщі під час Євромайдану, які прозвучали у фільмі "Крим. Шлях на батьківщину".