ua en ru

Міністр оборони Польщі звинуватив Путіна у брехні

Міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк назвав брехнею слова Президента Росії Володимира Путіна про підготовку українців у Польщі під час Євромайдану, які прозвучали у фільмі "Крим. Шлях на батьківщину". Про це він заявив сьогодні, передає "Польське радіо".

"Це не перша і не остання брехня в цій інформаційній війні. Подібні інсинуації про польських інструкторів вже з'являлися, і вони є помилковими. Міністр закордонних справ нашої країни сьогодні на зустрічі в Брюсселі, але як повернеться - напевно вирішить, як відреагувати на наклеп такого сорту", - заявив Сємоняк.

Польський міністр додав, що розповіді Путіна у фільмі про анексію Криму негативно його здивували. Він заявив, що Польща не проводила ніяких навчань українських військових перед окупацією Криму Росією.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Путін сам задокументував свій злочин, знявши фільм про захоплення Криму в березні 2014 р.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував у відповідь зняти фільм "Крим: Злочин і покарання", присвячений анексії півострова.