ua en ru

Польща налаштована на стратегічне партнерство із Україною, - Гройсман

Польща налаштована на стратегічне партнерство із Україною, - Гройсман Фото: Україна і Польща готові вести діалог (voladm.gov.ua)

Країни взаємно налаштовані на ведення діалогу

Україна та Польща взаємно налаштовані на ведення діалогу та стратегічне партнерство між країнами. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимр Гройсман за результатами телефонної розмови з новопризначеним прем'єром Польщі.

"Провів телефонну розмову з новопризначенимпПрем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким. Ми підтвердили взаємну налаштованість на діалог і стратегічне партнерство. Запросив колегу відвідати Київ у зручний час", - повідомив Гройсман.

Нагадаємо, під час зустрічі із президентом Польщі Анджеєм Дудою 13 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко заявив, що історичні конфлікти між Україною та Республікою Польща є вигідними лише для Російської Федерації (РФ). Також він наголосив, що розбіжності з історичних питань не мають впливати на стратегічне партнерство України та Польщі. "Історії ми не змінимо, а майбутнє можемо змінити", - заявив Порошенко.