ua en ru

Польша може спростити контроль для українських автоперевізників під час Євро-2012

Міністерство інфраструктури Республіки Польща розгляне можливість спрощення контролю дозвільних документів на перевезення пасажирів українськими автоперевізниками. Це питання обговорювалось під час засідання змішаної українсько-польської комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, що проходило 31 січня -1 лютого 2012 року у Києві, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Польська сторона під час обговорення транспортування пасажирів-уболівальників до Євро-2012 року повідомила, що можливо за 14 днів до проведення та впродовж 14 днів після проведення турніру в рамках лібералізації перевезень контролюючі органи Польщі не вимагатимуть в українських перевізників дозвільних документів на здійснення пасажирських перевезень.

Крім того, під час засідання українська та польська делегація встановили остаточну квоту дозволів для здійснення пасажирських перевезень у 2012 році і попередню на 2013 рік на рівні 250 дозволів для перевізників кожної з країн: по 150 пасажирських "порожніх" та по 100 пасажирських "маятникових". Термін дії дозволів автоматично подовжено до 31 січня 2013 року.

Сторони позитивно оцінили розвиток пасажирських перевезень між Україною і Польщею та висловили готовність співпрацювати у відкритті нових регулярних автобусних маршрутів між країнами.

Зазначимо, нині існує 76 регулярних ліній пасажирського сполучення між Україною та Польщею.

Нагадаємо, раніше надзвичайний і повноважний посол Польщі в Україні Генрік Литвин заявив, що під час Євро-2012 буде можливий безвізовий режим, якщо Україна виконає всі домовленості.