ua en ru

Польща і Британія готові обговорювати участь у нормандському форматі, - Ващиковський

Польща і Британія готові обговорювати участь у нормандському форматі, - Ващиковський Фото: міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський

Візит міністрів закордонних справ виражає солідарність з Україною

Польща і Великобританія готові обговорювати можливу участь країн у переговорах в нормандському форматі. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський під час візиту в Київ на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та главою МЗС Великобританії Борисом Джонсоном, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ще не вирішили щодо формату, але ми намагалися оцінити результати імплементації мінських угод і роботу нормандського формату. Результат важливий, але немає остаточного рішення. Ми сподіваємося і надаємо можливості, щоб відновити дискусію щодо нової формули, нових рішень. Рішення повинне прийматися Павлом Клімкіним, президентом Порошенко, українською владою, тому що ми тільки ділимося досвідом, а українська влада повинна обрати найкращий шлях", - сказав Ващиковський.

Ващиковський додав, що сьогоднішній візит міністрів закордонних справ Великобританії і Польщі в Україну є сигналом, що, незважаючи на внутрішні європейські проблеми, Європа не забуває про свої пріоритети, наприклад, в питаннях безпеки.

Візит міністрів закордонних справ виражає солідарність з Україною та нагадує, що Росія повинна вивести війська з Криму і Донбасу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна пропонує будапештський формат у врегулюванні ситуації на Донбасі.