ua en ru

Польща може з 2019 року почати використовувати американське озброєння Patriot

Польща може з 2019 року почати використовувати американське озброєння Patriot Фото: система противоракетной обороны Patriot (wikipedia.org/Tvmsi)

Рішення щодо терміну придбання комплексів Patriot буде відоме протягом найближчого місяця

Починаючи з 2019 року Міністерство національної оборони Польщі може розпочати систему протиракетної оборони Patriot. Про це сказав глава міністерства Антоній Мацеревич в інтерв'ю газеті Rzeczpospolita, передає "Польське радіо".

З словами міністра, якщо перемовини з американцями пройдуть успішно, то рішення щодо терміну придбання комплексів Patriot буде відоме протягом найближчого місяця. Перемовини залежать від умов з боку виробника ракет - компанії Raython.

"Система Patriot є найефективнішою з відомих та вже існуючих у світі систем, що можуть збивати ракети такого класу. Ми матимемо найліпші з тих систем що є у світі", - сказав Мацеревич.

Також він додав, що нині завершені також перемовини з польськими компаніями щодо придбання ракет з коротким радіусом ураження. Йдеться про систему ракетної оборони під назвою "Нарва". Вона буде готова до використання за два роки після підписання контракту і доповнить американську систему.

Нагадаємо, Державний департамент США схвалив продаж Польщі протиракетних комплексів Patriot. Про це повідомило Управління Міноборони США з питань співпраці і безпеки (DSCA) у п'ятницю, 17 листопада.