ua en ru

Більше половини поляків готові прийняти жителів зі сходу України

Більше половини поляків готові прийняти жителів зі сходу України Фото: прийняти переселенців зі сходу України не проти 54% поляків

Проти надання притулку українцям 40% опитаних громадян Польщі

Більше половини, а саме 54%, поляків позитивно ставляться до ідеї надання притулку переселенцям зі сходу України. Про це повідомляється в результатах опитування Центру досліджень громадської думки (CBOS), передає "Польське радіо".

Як наголошується, 40% поляків не готові прийняти українців.

За результатами дослідження, 58% опитаних поляків виступають проти надання притулку біженцям з країн, в яких тривають збройні конфлікти. 38% респондентів схвалюють ідею поселити в Польщі біженців, проте 34% з них вважають, що прохачі притулку повинні покинути Польщу після врегулювання конфліктів в їх країнах.

69% учасників опитування висловилися проти прийому біженців з Близького Сходу і Африки, які прибувають в Європейський Союз. При цьому лише 25% анкетованих готові дати в Польщі притулок біженцям.

Експерти CBOS підкреслюють, що ставлення поляків до прийому біженців значно погіршилося після терактів в Парижі в листопаді минулого року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія скликає саміт щодо біженців.