ua en ru

Більше половини німців вважають останні напади наслідком політики Меркель, - опитування

Більше половини німців вважають останні напади наслідком політики Меркель, - опитування Фото: 48% німців абсолютно не згодні з політикою Меркель

Тільки 8% респондентів повністю згодні з політикою Меркель по відношенню до біженців

Більше половини німців (52%) вважають, що останні напади, вчинені в Німеччині, є прямим наслідком політики федерального канцлера Ангели Меркель щодо біженців. Про це свідчать дані опитування, проведеного інститутом вивчення громадської думки YouGov в період з 26 по 29 липня, передає DW.

У той же час 38% німців не розділяють таку думку.


Згідно з опитуванням, лише 8% респондентів повністю згодні з політикою Меркель по відношенню до біженців і підтримують її знамениту фразу "Ми впораємося".

48 % опитаних заявили, що абсолютно не згодні з політикою канцлера ФРН.

Якщо додати до цього показника кількість тих, хто "скоріше не згоден", то загальне невдоволення політикою Меркель становить 66%.

Як йдеться у повідомленні, це найнижча підтримка політики Меркель щодо біженців з боку респондентів з 31 серпня 2015 року.

Найбільшу підтримку німці висловили федеральному канцлеру на початку вересня 2015 року, на той час 43% опитаних були згодні з Меркель.

Також половина респондентів заявили, що відчувають страх, перебуваючи у місцях масового скупчення людей. У той час як 42% не відчувають.

Більшість опитаних (81%) переконані, що повністю запобігти теракти і напади неможливо.

На думку 65% відсотків людей, Німеччина повинна збільшити кількість поліції для забезпечення порядку і посилити закони про надання притулку. Ще 50% заявили про необхідність посилення норм по володінню зброєю.

Також половина респондентів виступили за розширення повноважень правоохоронних органів і спецслужб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меркель пропонує прийняти в ЄС спільні антитерористичні заходи.