ua en ru

Майже половина ліцензованих в Україні фірм-видобувачів газу не працюють, - Насалик

Майже половина ліцензованих в Україні фірм-видобувачів газу не працюють, - Насалик Фото: міністр палива та енергетики Ігор Насалик

Міненерго планує провести інвентаризацію серед компаній-ліцензіатів

Майже половина підприємств, які отримали ліцензії на видобуток газу в Україні наразі не проводять ніякої роботи. Про це сьогодні на спільному засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки і Комітету з іноземним деламу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день з 118 фірм, які отримали ліцензії, звіт про роботу становить лише 56, тобто половина фірм, які володіють ліцензіями, не проводять ніякої роботи", - заявив Насалик.

При цьому міністр припустив, що більшість фірм, які отримали ліцензії на видобуток газу, зараз знаходяться в процесі перепродажу або передачі з якихось незрозумілих схем в інші руки. У зв'язку з цим, підкреслив Насалик, потрібно інвентаризація цих компаній.

"Тому позиція міністерства в тому, щоб провести інвентаризацію в першу чергу і подивитися, як виконуються ліцензійні умови", - додав Насалик.

Нагадаємо, раніше Насалик заявляв, що більше 11,5 млрд кубометрів газу в Україні в даний час використовуються неефективно.