ua en ru

Понад 11,5 млрд кубометрів газу в Україні нині використовуються неефективно

Понад 11,5 млрд кубометрів газу в Україні нині використовуються неефективно Фото: Насалик заявив про неефективне використання газу в Україні

Україна буде повністю незалежна від імпорту газу до 2020 року

Україна буде повністю незалежна від імпорту газу до 2020 року. Про це сьогодні на спільному засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Комітету у закордонних справах заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"До 2020 року Україна абсолютно не буде залежна від імпорту газу не тільки з РФ, але й того газу, який ми отримуємо по реверсу. Тобто ми повністю будемо забезпечені своїми можливостями щодо видобутку газу в Україні", - заявив Насалик.

Він зазначив, що відповідно до Концепції щодо розвитку видобувної галузі, до 2020 року видобуток газу в Україні збільшиться до 7 мільярдів кубометрів.

Міністр також додав, що розрахунками Міністерства інфраструктури, понад 11,5 мільярдів кубометрів газу в Україні нині використовуються неефективно.

Нагадаємо, заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ збільшилася за минулий тиждень на 535 мільйонів гривень (2,5%), склавши 21,5 млрд гривень станом на 13 вересня 2016 року.