ua en ru

Поліція затримала зловмисника, що застрелив чоловіка у лікарні Києва

Поліція затримала зловмисника, що застрелив чоловіка у лікарні Києва Фото: Андрій Крищенко

Зловмисником виявився військовослужбовець Збройних сил України, учасник АТО

Поліція затримала зловмисника, застрелившого чоловіка у лікарні в Шевченківському районі Києва. Про це під час брифінгу повідомили перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян та керівник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба відомства.

"Кілька днів знадобилося правоохоронцям, аби вийти на слід зловмисника: чоловік у лікарні в Шевченківському районі застрелив 34-річного уродженця Вінниці, який останнім часом проживав у Києві і займався обміном валюти у тіньовому секторі економіки", - йдеться у повідомленні.

Троян наголосив, що затриманий чоловік - у минулому судимий за шахрайство та у 2015 році був звільнений із місць позбавлення волі за "законом Савченко", де відбував покарання за скоєння розбійного нападу.

Зловмисника затримали сьогодні о 9-ій ранку у Житомирі, в помешканні своєї близької знайомої.

"Тут же вилучили вогнепальну зброю - пістолет Макарова, за допомогою якої, імовірно, скоєне вбивство. Щодо особи підозрюваного: це - уродженець Одеської області, 1976 року, військовослужбовець Збройних сил України, учасник АТО", - повідомив Крищенко, додавши, що під час розслідування підтвердилася основна версія слідства щодо скоєння вбивства із корисливих мотивів.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує покарання до 15-ти років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

Нагадаємо, 5 вересня у Києві у лікарні застрелили чоловіка.