ua en ru

Поліція затримала жінку, яка впродовж трьох тижнів "мінувала" Вишгородську ГЕС

Поліція затримала жінку, яка впродовж трьох тижнів "мінувала" Вишгородську ГЕС Фото: телефонна терористка зі столичного ринку (прес-служба НПУ)

Телефонним терористом виявилася 60-річна уродженка Хмельницької області

У Київській області поліція затримала жінку, яка впродовж трьох тижнів "мінувала" Вишгородську гідроелектростанцію (ГЕС). Телефонним терористом виявилася 60-річна уродженка Хмельницької області, яка тимчасово підробляла продавцем на одному зі столичних ринків, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що тривожні дзвінки жінка здійснювала у вихідні, з різних столичних таксофонів, усі свої злочинні дії фіксувала у блокноті.

Як повідомляється, співробітники Вишгородського відділу поліції спільно з СБУ провели низку оперативно-розшукових дій та затримали зловмисницю під час здійснення чергового дзвінка.

"Щоразу, під час обстеження вибухотехніками та слідчо-оперативною групою вказаної "мінером" території, жодних вибухових пристроїв виявлено не було. Загалом для перевірки зазначеної інформації були задіяні вибухотехніки, експерти-криміналісти з використанням службової собаки, працівники служби з надзвичайних ситуацій, СБУ та медики. Нині підозрювану затримано. Вона зізналася у скоєному", - йдеться в повідомленні.

Наразі триває комплекс слідчих дій, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Нагадаємо, раніше повідомлялося про "мінування" аеропортів України.