ua en ru

Поліція викрила злочинців, які привласнили 11 млн гривень держбюджету

Поліція викрила злочинців, які привласнили 11 млн гривень держбюджету фото: жетон української поліції (instagram.com/patrolpolice_ua)

Сума коштів, якою заволоділи підозрювані, та сума завданих збитків становить понад 11,2 мільйона гривень

Правоохоронці викрили злочинну схему розкрадання коштів державного бюджету і знайшли осіб, які її організували. Про це повідомляє Департамент захисту Національної економіки поліції України.

Як зазначається, до складу групи, яка скоїла злочин входили колишній топ-менеджер ДП "Держекоінвесту" і керівники двох комерційних структур.

Повідомляється, що сума коштів, якою заволоділи підозрювані, та сума завданих збитків становить понад 11,2 мільйона гривень.

Протягом 2012 - 2014 рр посадові особи "Держекоінвесту" привласнювали собі гроші, які повинні були йти на утеплення об'єктів соціальної сфери на території України в рамках Кіотського протоколу. Після підписання договорів з підприємствами, які виграли тендер, у "Держекоінвесті" створювали розрахунки, які не відповідали реальній вартості виконаних робіт і таким чином посадові особи підприємстваприсвоювали собі державні кошти.

Причетним до злочину вже повідомили про підозру у ч. ст 2. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією, - ред.), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, - ред.), ч. 2 ст. 366 (службова підробка документів, - ред.) Кримінального кодексу України.

У зв'язку із звинуваченнями, зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

"Оперативники і слідчі проводять заходи щодо відшкодування державі завданих збитків", - йдеться в повідомленні Департаменту.

Нагадаємо, 12 березня на хабарі затримали слідчого поліції Одеси.