ua en ru

В Одесі на хабарі затримали слідчого поліції

В Одесі на хабарі затримали слідчого поліції Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Слідчий отримав 15 тис. доларів за перекваліфікацію кримінальної справи

Служба безпеки України (СБУ) в Одесі на хабарі у 15 тис. доларів затримала слідчого поліції. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що СБУ і прокуратура викрили на хабарі слідчого одного з райвідділів поліції Одеси. За даними СБУ, він систематично отримував від фігурантів справ гроші за пом'якшувальну перекваліфікацію кримінальних проваджень. Зокрема, поліцейський вимагав від мешканця Одеси 15 тис. доларів за перекваліфікацію кримінального провадження, відкритого за статтею "хуліганство", на більш м'яку частину статті та повернення конфіскованої зброї.

Співробітники СБУ затримали слідчого на робочому місці при отриманні усієї суми хабара. Відкрито кримінальну справу, затриманому оголошено про підозру. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Запорізькій області СБУ спіймала на хабарі податківця. Правоохоронці встановили, що працівник податкової систематично вимагав гроші від підприємців за зниження штрафних санкцій за порушення, виявлені під час планових перевірок.