ua en ru

Поліція розслідує 185 млн гривень махінацій чиновниками "Укрзалізниці"

Поліція розслідує 185 млн гривень махінацій чиновниками "Укрзалізниці" Фото: "Укрзалізниця"

УЗ завищила вартість вантажних піввагонів при закупівлі на загальну суму 185 млн гривень

Поліція перевірить інформацію про незаконне завищення цін на закупівлі вантажних вагонів для "Укрзалізниці" на суму 185 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба міністрества внутрішніх справ.

Правоохоронці встановили, що рішенням правління ВАТ "Укрзалізниця" на 2017 рік передбачено придбання 5890 вантажних піввагонів на загальну суму 4,8 млрд гривень. Вартість закупівлі одного піввагона на основі дослідження ринку і фактичного замовлення у січні 2017 визначалася на рівні від 780 до 800 тисяч гривень.

Повідомляється, що на початку квітня посадові особи УЗ при відсутності погодження всіх членів експертної комісії, яка була створена з метою визначення вартості зазначених вагонів, підписали протокол узгодження ціни піввагона, завищеної приблизно на 76 тисяч гривень кожен. Тому ціна всієї оголошеної партії (2465 напіввагонів) була завищена на 185 млн гривень.

Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дана подія кваліфікована за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ викрили схему розкрадання майна "Укрзалізниці" в зоні проведення антитерористичної операції.