ua en ru

Поліція попередила спробу нелегальної міграції в'єтнамців з РФ

Поліція попередила спробу нелегальної міграції в'єтнамців з РФ Фото: поліція (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

У Сумській області припинили спробу незаконного транзиту мігрантів в ЄС

В Сумській області поліція попередила спробу нелегальної міграції в'єтнамців з Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми в Facebook.

"Оперативники департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України в результаті перевірки інформації щодо функціонування "в'єтнамського" каналу нелегальної міграції з РФ з'ясували, що найближчим часом планується незаконне переправлення в Україні численної групи нелегальних мігрантів", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, в результаті реалізації цієї інформації поліцейські спільно з офіцерами внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби в лісопосадці поблизу с. Стецьковка Сумській області затримали групу нелегальних мігрантів у складі 12 громадян В'єтнаму (9 чоловіків та 3 жінки).

Так, в ході опитування іноземці пояснили, що їх незаконно переправили через російсько-український кордон, а в подальшому повинні були переправити в одну з країн Європейського союзу (ЄС).

Наголошується, що за незаконний транзит з батьківщини в ЄС в'єтнамці заплатили організаторів каналу нелегальної міграції по 15 тис. доларів з людини.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 332 Україна, слідчі дії тривають. Затриманих нелегальних мігрантів передано прикордонникам для оформлення документів про примусове видворення.

Поліція попередила спробу нелегальної міграції в'єтнамців з РФПоліція попередила спробу нелегальної міграції в'єтнамців з РФ

Фото: поліція попередила спробу нелегальної міграції

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадянка Іраку з дітьми намагалася потрапити в Україну за підробленими турецькими паспортами.