ua en ru

Поліція поки не затримувала учасників мітингу біля Ради

Поліція поки не затримувала учасників мітингу біля Ради Фото: протести ФОП під комітетами Ради (РБК-Україна)

Поліція не затримувала учасників протестів біля Верховної ради. Учасники акції ламали паркан, щоб пройти на територію, що охороняється.

Про це повідомляє Національна поліція.

Наголошується, що правоохоронні органи втрутилися в ситуацію і відтіснили мітингувальників, через що відбулися тимчасові сутички. Поки затриманих немає, а інформація про постраждалих уточнюється.

Поліція закликала припинити протиправні дії і заявила про готовність присікати всі порушення та притягати порушників до відповідальності.

Зазначимо, що під Верховною радою сталися зіткнення. Протестувальники намагались прорватися до будівлі парламенту, де зараз засідають народні депутати.

Зіткнення почалися після того, як народні депутати відмовилися підтримати законопроект про відтермінування запровадження касових апаратів для фізичних осіб підприємців.

Протестувальники спробували прорватися до будівлі Ради, але їх не пропустили силовики. Після загострення ситуації кордон правоохоронців посилили додатковими загонами силовиків.

Нагадаємо, сьогодні парламент розглядав доопрацьований проект закону про відстрочку касових апаратів для ФОП. Тільки 17 народних депутатів підтримали оновлений документ.