ua en ru

Поліція планує обладнати всі школи і дитсадки Київської обл. пультами охорони

Поліція планує обладнати всі школи і дитсадки Київської обл. пультами охорони Фото: Національна поліція

Поліція зазначає, що "пульт охорони" є альтернативою фізичної охорони

Управління поліції охорони Київської області встановлює пульти охорони у всіх дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах області. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Київській області.


"На території Київської області знаходиться 1405 дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл. Представники поліції охорони активно зустрічаються з керівництвом шкільних установ, головами комітетів і керівництвом управлінь освіти. Головна мета цих зустрічей - профілактика злочинності та попередження будь-яких правопорушень у навчальних закладах. Щоб діти, прийшовши в навчальний заклад, відчували себе в безпеці", - зазначив голова відділу Управління поліції охорони Київської області підполковник поліції Андрій Федоров.

За його словами, безумовно, ефективною охороною залишається фізична присутність поліцейського на території школи. Альтернативою є встановлення охоронної сигналізації і "кнопки термінового виклику поліції". "Кнопка" знаходиться у відповідальної особи установи. У разі виникнення нестандартних ситуацій, після натискання на кнопку, наряд групи реагування миттєво прибуває в навчальний заклад і затримує правопорушника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що охороняти школи Дніпра та області буде більше 1 тис. співробітників поліції.