ua en ru

Охороняти школи Дніпра та області буде понад 1 тис. правоохоронців

Охороняти школи Дніпра та області буде понад 1 тис. правоохоронців Фото: поліція забезпечуватиме правопорядок 1 вересня у Дніпрі

Для забезпечення порядку в кожному навчальному закладі буде задіяно не менше 1 співробітника поліції

Охороняти школи Дніпра та області буде більше 1 тис. співробітників поліції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

"Завтра в навчальних закладах відзначається День знань. З цього приводу будуть проведені урочисті лінійки. Для забезпечення громадського порядку будуть задіяні працівники поліції. По області налічується майже 1 тисяча загальноосвітніх шкіл і понад 100 технікумів, ПТУ та ліцеїв. Для забезпечення порядку в кожному навчальному закладі буде задіяно не менше 1 співробітника поліції. Тобто можна вважати, що більш 1 тисячі співробітників поліції будуть задіяні на цьому заходу", - повідомив начальник відділу молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Голубятников.


Як зазначається, діти в початкових класах будуть повідомлені про ПДР і про те, як не стати жертвою злочину. А для старшокласників будуть проведені лекції про шкоду куріння і відповідальності за скоєння злочинів та правопорушень. Крім цього вони будуть інформовані про досягнення віку притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності, а також відповідальності батьків за вчинення дітьми правопорушень.

"Перший дзвоник пролунає більше ніж у 160 навчальних закладах Дніпра. Фактично, на сьогодні вже набрано 355 перших класів, у яких навчатимуться 10 782 учнів. Також набрано 179 класів 10-класників, в яких будуть навчатися 4 тисячі 905 учнів. Але загалом плануємо відкрити 3 192 класі з контингентом більше ніж 91 тисяча учнів у загальноосвітніх навчальних закладах. Перший урок буде присвячений 25-річниці Незалежності України і річніці нашого міста - Дня міста", - зазначила начальник відділу виховання управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпропетровської міськради Олена Яковенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові та області за порядком будуть стежити понад 1 тис. правоохоронців, у Харкові та області - 1,5 тисяч.