ua en ru

Поліція перекрила канал торгівлі людьми з Маріуполя до Греції

Поліція перекрила канал торгівлі людьми з Маріуполя до Греції Фото: дівчат переправляли в Грецію для надання секс-послуг

Мешканка Маріуполя вербувала дівчат для виїзду за кордон у сексуальне рабство

Поліцейські перекрили канал, через який здійснювалася торгівля людьми з прифронтового Маріуполя до Греції. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Донецькій області.

Правоохоронці затримали 50-річну жительку Греції та 26-річну маріупольчанку. Обидві - учасниці кримінального процесу за фактом торгівлі людьми.

"Півроку тривав "підготовчий процес" для того, щоб охочі змогли отримати сексуальні послуги на території Греції, і рівно стільки ж знадобилося поліцейським, щоб зібрати безкомпромісну доказову базу провини обох змовниць", - йдеться в повідомленні.

"Мешканка Маріуполя зобов’язалася вмовити дівчат виїхати на заробітки до іншої країни. Головним важелем тиску було складне матеріальне становище кожної з потенційних жертв та своя важка історія життя. Коли відбір було завершено, жінки допомогли двом потерпілим з оформленням документів. За свої послуги молода зловмисниця мала б отримати по 500 євро за кожну дівчину", - розповів заступник начальника Маріупольського відділу поліції Сергій Бичін.


Зазначено, що правоохоронці затримали в аеропорту одну з учасниць процесу, вилучили у неї 1000 євро, придбані білети та документи дівчат. Друга жінка була затримана за місцем роботи, де вилучено копії документів жертв і техніку, за допомогою якої вони спілкувалися між собою.

Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 КК (торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи, вчинені за попередньою змовою групою осіб). Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 24 лютого ухвалив постанову "Про затвердження Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року".