ua en ru

Поліція відкрила справу по спалаху ботулізму в Запорізькій області

Поліція відкрила справу по спалаху ботулізму в Запорізькій області Фото: поліція (yatsenyuk.org.ua)

Кримінальне провадження відкрито за фактом захворювання 5 осіб

За ініціативи прокуратури Запорізької області Вознесеновський ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області вчора, 14 червня, відкрила провадження за фактом захворювання на ботулізм в області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Повідомляється, що в останні дні в Запорізьку обласну інфекційну лікарню доставлено 5 мешканців м. Запоріжжя з діагнозом ботулізм, що свідчить про поширеність порушення санітарних норм в Запоріжжі.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст.325 КК України (порушення правил та норм, встановлених з метою попередження епідемічних та інших інфекційних захворювань, а також масових неінфекційних захворювань (отруєнь) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань). На даний момент досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, за минулі вихідні в Запоріжжі до реанімації обласної інфекційної лікарні доставили трьох жінок з діагнозом "ботулізм".