ua en ru

Поліція відкрила справу за фактом ДТП із вантажівками в Рівненській області

Поліція відкрила справу за фактом ДТП із вантажівками в Рівненській області Фото: наслідки ДТП із вантажівками в Рівненській області (прес-служба НПУ)

У межах розслідування поліцейські встановлюють усі обставини інциденту

Слідчі встановлюють усі обставини смертельної дорожньо-транспортнної пригоди, яка трапилася 3 листопада 2017 року близько опівдня на автодорозі "Київ-Чоп" у селі Біла Криниця Рівненського району за участю двох вантажівок. Відкрито кримінальне провадження, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зокрема слідчо-оперативна група на місці події встановила, що 29-річний мешканець Кропивницького, водій автомобіля "DAF" із напівпричепом рухався з боку Рівного в напрямку столиці. У селі Біла Криниця він проявив неуважність та здійснив наїзд на стоячий автовоз "DAF" під керуванням 39-річного жителя Запорізької області, який якраз зупинився у колоні на червоний сигнал світлофору.

"Унаслідок зіткнення автовоз, яким керував 39-річний мешканець Запорізької області, загорівся, водію, на щастя, вдалося вибратися з кабіни неушкодженим. Від удару по інерції палаюча вантажівка продовжила рух та зіткнулась із автомобілем, який стояв попереду в колоні на червоний сигнал світлофору. А саме, з автомобілем "Scania" з напівпричепом під керуванням громадянина Туреччини, який своєю чергою зіткнувся з бензовозом "МАН", - йдеться в повідомленні

У результаті ДТП, як доповіли у відомстві, 29-річний водій автовоза, мешканець Кропивницького від отриманих травм загинув на місці, тіло затисло в кабіні, його дістали рятувальники. Ніхто більше не постраждав.

"Обидва автовози їхали з республіки Чехія та перевозили по шість автомобілів "Hyundai Tucson". Один із автомобілів "DAF" повністю знищено вогнем, також вогнем пошкоджено чотири з шести позашляховиків, які перевозили у автопричепі. Крім того, автомобіль "Scania", бензовоз "МАН" та позашляховики з іншої вантажівки отримали механічні пошкодження", - встановили в поліції.

Слідчі за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Рівненській області 3 листопада 2017 року сталася ДТП за участю двох вантажних автомобілів, внаслідок події загинула одна людина.