ua en ru

Поліція пояснила ситуацію з нападами на клуби на Подолі

Поліція пояснила ситуацію з нападами на клуби на Подолі Фото: начальник поліції Києва Іван Виговський (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Києві група молодих людей вчинила напад на відомий клуб на Подолі на Контрактовій площі. Там було дві різні організації.

Про це розповів в інтерв'ю РБК-Україна начальник поліції Києва Іван Виговський.

Погроми робила одна організація, а просто стояли і протестували біля закладів-зовсім інша, пояснив він.

"Отже, поки вони там просто ходили, стояли, кричали і заважали - це була одна історія. Ми її теж розглядаємо в кримінальному провадженні", - повідомив Виговський.

За його словами, після того, як відбулися ці події з погромами, зібрали спільну нараду, запросили керівників цих закладів. І вже перші особи притягнуті до відповідальності за ці правопорушення.

"Встановлено близько 30 осіб, які брали участь у хуліганських діях. Деякі ЗМІ видавали інформацію про те, що того вечора 10 осіб були затримані і відпущені. Але це була, скажімо так, "група підтримки", яка не брала безпосередньо участь у погромах", - вважає начальник поліції Києва.

Він додав, що зараз вивчається роль кожного - хто просто стояв, хто провокував, хто був співучасником.

"Я думаю, що ще буде ряд осіб притягнуті до відповідальності і обрані їм запобіжні заходи", - зазначив він.

За його словами, керівники цих закладів висловлювали претензію до попереднього керівника Подільського райвідділу поліції.

"Він був недавно звільнений. Фактично він останні пару місяців не працював, був на лікарняному і потім оформляв собі пенсію. Коли ці всі події сталися на Подолі фактично і вийшов мій наказ про його звільнення. З новим керівником у представників цих закладів є взаємодія і коннект", - зазначив Виговський.