ua en ru

Поліція виявила схованку з боєприпасами та вибухівкою в Донецькій області

Поліція виявила схованку з боєприпасами та вибухівкою в Донецькій області Фото: виявлена схованка у Верхньоторецькому

Санкція статті КК про незаконне поводження зі зброєю передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі

Оперативні співробітники Дружківського відділення поліції Донецької області в покинутому будинку в селі Верхньоторецьке, розташованому на лінії розмежування з окупованою територією, вилучили три міни, дві гранати, тротилову шашку, "бікфордів" шнур і порох. Про це повідомили у прес-службі Дружківського відділення Артемівського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

Володіючи оперативною інформацією про те, що в одному з покинутих будинків по вулиці Колгоспній с. Верхньоторецьке Ясинуватського району можуть зберігатися боєприпаси, правоохоронці спільно з експертами-вибухотехніками виїхали на місце.

Поліція виявила схованку з боєприпасами та вибухівкою в Донецькій області

Співробітники поліції виявили у схованці протитанкову і мінометну міни, а також міну направленої дії, гранати Ф-1 і РГД-5, тротилову шашку, "бікфордів" шнур і речовину, зовні схожу на порох.

Вилучені боєприпаси відправлено на експертизу. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Поліція виявила схованку з боєприпасами та вибухівкою в Донецькій області

Нагадаємо, напередодні СБУ виявила схованку із протитанковими гранатометами та вибухівкою в Луганській області.