ua en ru

Поліція Нью-Йорка перевищила свої витрати майже на 2 млн дол. у зв'язку з масштабними акціями протесту в місті

Департамент поліції міста Нью-Йорка перевищив свої витрати майже на 2 млн дол. для оплати своїм співробітникам понаднормових у зв'язку з масштабними акціями протесту, які тривають у місті четвертий тиждень, повідомляє радіо "Маяк" з посиланням на американські ЗМІ. В даний час в Нью-Йорку і ряді міст США проходить акція протесту "Займай Уолл-стріт!"
Учасники виступають проти політики влади і фінансових інститутів, називаючи її "фінансовим тероризмом". Демонстрації "незадоволених" носять мирний характер і збирають під свої гасла все більше число прихильників. Тим часом, як зазначають ЗМІ, додаткові витрати на потреби поліції можуть ще більше зрости, якщо протести не припиняться, зазначають ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що демонстрації, які почалися в Нью-Йорку, під гаслами боротьби з "несправедливим розподілом доходів", зокрема надприбутками у банківській сфері, в останні дні розповсюдилися і на низку інших міст США. Демонстрантів підтримали деякі профспілки і громадські діячі. Президент Сполучених Штатів Барак Обама раніше заявив, що "протестувальники дають вихід розчаруванню, яке відчувають ширші верстви американців".