ua en ru

Поліція і Нацгвардія в Одесі почали профілактичні заходи після замахів на активістів

Поліція і Нацгвардія в Одесі почали профілактичні заходи після замахів на активістів Фото: В'ячеслав Аброськін (facebook.com/Vyacheslav.Abroskin)

Поліція буде робити все можливе, щоб злочинці були встановлені і притягнуті до відповідальності, завив Аброськін

Після замаху на Олега Михайлика Національна поліція і Національна гвардія сьогодні починали профілактичні заходи щодо протидії злочинності в Одесі. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні силами Національної поліції та Національної гвардії ми починаємо профілактичні заходи в Одесі. Раніше влітку ми доволі ефективно провели профілактичне відпрацювання всієї Одеської області, мета якого була не допустити скоєння злочинів відносно відпочивальників", - зазначив він.

За словами Аброськіна, що стосується замаху на громадських активістів та інших тяжких злочинів, вчинюваних проти громадян України, то поліція буде робити все можливе, щоб злочинці були встановлені і притягнуті до кримінальної відповідальності.

Поліція і Нацгвардія в Одесі почали профілактичні заходи після замахів на активістів

Фото (facebook.com/Vyacheslav.Abroskin)

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі важко поранили місцевого активіста Олега Михайлика. Він був госпіталізований з вогнепальними пораненнями. На наступний ранок активіст прийшов в себе, його стан стабілізувався, а поліція забезпечила потерпілого охороною.

24 травня Одесі стався напад на активіста Сергія Стерненка. За його словами, він чинив опір, в результаті чого один з нападників був важко поранений і згодом помер. Пізніше поліція затримала другого фігуранта нападу на активіста. Напад на Стерненка в Одесі кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу України, у тому числі як замах на вбивство.

Також у вівторок, 5 червня, невідомі напали з ножем на активіста Автомайдану, члена Ради громадського контролю НАБУ Віталія Устименка.

Додамо, в Одесі 2 серпня було скоєно замах на громадських активістів Михайла Кузаконя і Григорія Кузьму. Вантажівка цілеспрямовано в'їхала в автомобіль, в якому знаходилися Кузаконь і Козьма.