ua en ru

В Одесі пікетують управління поліції через напади на активістів

В Одесі пікетують управління поліції через напади на активістів Фото: пікет управління поліції (facebook.com/sternenko)

Активісти вимагають від поліції незалежного розслідування

В Одесі пікетують управління поліції через напади на активістів, в часності через замах на Олега Михайлика. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Активісти вимагають від поліції незалежного розслідування.

Зазначається, начальника поліції на місці немає, поліцейські закрили двері зсередини будівлі.

Друга акція на підтримку активіста Олега Михайлика та інших активістів, на яких нападали в Одесі.

Опубліковано Радіо Свобода Понеділок, 24 вересня 2018 р.

Відзначимо, генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що напади на активістів в Одесі розглянуть на спільній раді правоохоронців у жовтні.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 22 вересня в Одесі важко поранили місцевого активіста Олега Михайлика. Він був госпіталізований з вогнепальними пораненнями. На наступний ранок активіст прийшов до тями, його стан стабілізували, а поліція забезпечила потерпілого охороною.

Нагадаємо, 24 травня в Одесі стався напад на Стерненка. За його словами, він чинив опір, в результаті чого один з нападників був важко поранений і згодом помер. Пізніше поліція затримала другого фігуранта нападу на активіста. Напад на Стерненка в Одесі кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу України, у тому числі як замах на вбивство.

Також у вівторок, 5 червня, невідомі напали з ножем на активіста Автомайдана, члена Ради громадського контролю НАБУ Віталія Устименко.

Додамо, в Одесі 2 серпня було скоєно замах на громадських активістів Михайла Кузаконя і Григорія Кузьму. Вантажівка цілеспрямовано в'їхала в автомобіль, в якому знаходилися Кузаконь і Козьма.