ua en ru

Поліція і Нацгвардія з 22 серпня перейдуть на посилений режим несення служби

Поліція і Нацгвардія з 22 серпня перейдуть на посилений режим несення служби Фото: Шкіряк заявив, що з 22 серпня в Києві громадський порядок охоронятимуть 5 тис. правоохоронців

Під час святкування Дня незалежності можливі провокації з боку антидержавних сил і російських спецслужб

З 22 серпня 2016 року Національна поліція і Національна гвардія будуть переведені на посилений варіант несення служби. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Зокрема, у Києві громадський порядок охоронятимуть 5 тис. поліцейських, спецназівців і нацгвардійців.


"Крім того, на оперативному чергуванні постійно знаходяться додаткові підрозділи Нацполіції, які будуть негайно задіяні у випадку виникнення позаштатних ситуацій", - пише Шкіряк.

Як йдеться у повідомленні, під час святкування 25-ї річниці Незалежності України не виключена можливість провокацій з боку антидержавних сил, підготовлених російськими спецслужбами.

Провокації можуть бути проведені з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Шкіряк відмітив загострення ситуації на Донбасі в зоні проведення АТО і на лінії розмежування, додавши при цьому, що ВСУ, Нацгвардія та підрозділи МВС готові негайно дати гідну і жорстку відсіч будь-яким провокаційним діям агресора, як на східному фронті, так і в середині країни.

"Зараз підрозділи Нацполіції, спільно з підрозділами СБУ, активно проводять контртерористичні заходи на території всієї країни. Їх мета - попередження та недопущення будь-яких провокацій з боку ГРУ-ФСБ і внутрішніх деструктивних антидержавних сил. Триває аналіз та відпрацювання оперативної обстановки", - підкреслив радник міністра внутрішніх справ.

"У разі спроб провокацій, правоохоронці будуть діяти чітко, жорстко і адекватно, в межах повноважень наданих їм Конституцією та Законами України", - підсумував Шкіряк.

Під час святкування 25-ї річниці Незалежності Украіни, не виключено можливість спроб провокацій з боку антидержавних сил...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 19 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві сьогодні обмежать рух через репетиції параду до Дня незалежності.