ua en ru

Поліція почала розгін акції протесту "Захопи Уолл-стріт" в Портленді, затримано 10 осіб

Поліція почала розгін акції протесту "Захопи Уолл-стріт" в м. Портленд штату Орегон, охоронці порядку затримали щонайменше 10 осіб, передає Associated Press.
Протестувальники відмовилися виконувати вимогу поліцейських покинути парк Джемісон Сквер в центрі міста. Активісти сіли на землю в коло, взявшись за руки, не чинячи опору працівникам органів правопорядку, проте відмовляючись йти в поліцейські автобуси. Охоронці порядку вирвали з кола декількох осіб, наділи на них наручники і відвели в транспортні засоби.
Силовий розгін протестувальників супроводжувався криками активістів "Нас 99%" - це гасло, що стало популярним серед учасників акцій протесту "Захопи Уолл-стріт". Він має на увазі, що 1% багатих живуть за рахунок 99% бідних людей.
Акції під назвою "Захопи Уолл-стріт", спрямовані проти фінансових інститутів і соціально-економічних проблем в США, почалися 17 вересня 2011 р. Учасники розбили наметовий табір в районі Уолл-стріту - фінансовому центрі Нью-Йорка. Пізніше аналогічні акції протесту перекинулися на великі міста низки країн Північної Америки, Європи, Австралії і Азії.
На цьому тижні в США поліція розігнала декілька акцій протесту проти фінінститутів, застосувавши при цьому силу. Зокрема, були придушені протестні заходи в Атланті (штат Джорджія) і Окленді (штат Каліфорнія). Низку активістів було затримано.