ua en ru

Поліція Малайзії заарештувала 6 чоловік за підозрою в зв'язках з ІДІЛ

Поліція Малайзії заарештувала 6 чоловік за підозрою в зв'язках з ІДІЛ Фото: поліція Малайзії

Підозрювані були затримані в ході рейдів у чотирьох штатах країни з 23 по 26 травня

Силові структури Малайзії заарештували 6 місцевих чоловіків за підозрою в причетності до терористичної організації "Ісламська Держава". Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеву поліцію.

Генеральний інспектор поліції Халід Абу Бакар заявив, що шість підозрюваних були затримані в ході окремих рейдів у чотирьох штатах країни з 23 по 26 травня.

Першим заарештованим був Мухаммед Музафа Арьєх Джунайди, який здався владі після того, як поліція опублікувала заяву в ЗМІ з проханням до громадян надати інформацію про нього. 27-річний фермер розшукувався поліцією за контрабанду зброї для бойовиків ІДІЛ. Йому було доручено проникнути в Південний Таїланд з двома вогнепальними одиницями зброї.

Ще один арешт був пов'язаний з двома братами - вчителем релігійної школи та онлайн-бізнесменом. Їх підозрюють в допомозі бойовикам в Сирії. Брати є родичами Мухаммада Фудхаила Омара, який також пов'язаний з тероризмом.

Також був заарештовано 54-річного відставного військового, який за кілька транзакцій направив близько 20 000 рінггіт сирійським бойовикам. Один з його синів приєднався до бойовикам в Сирії.

Ще двоє підозрюваних були затримані за підтримку і допомогу ІДІЛ в Сирії.

В барі Куала-Лумпура в червні минулого року в результаті вибуху гранати постраждали вісім людей. Це був перший і поки єдиний напад ІДІЛ, який призвів до жертв в Малайзії.

Нагадаємо, в Малайзії виявили склад зброї ІДІЛ. Поліція Малайзії заарештувала шість осіб під час проведення рейду.